OZ ČLEN K OČKOVANIU.

Na úvod len zdôrazním, že nebudeme presviedčať zamestnancov či sa majú dať zaočkovať, alebo nie, keďže očkovanie je dobrovoľné a je každého slobodným rozhodnutím tak urobiť, alebo nie.

Fakty:

1.Spoločnosť SLOVNAFT, a.s. je podnikom kritickej infraštruktúry a preto je zaradená na zozname s prednostným očkovaním zamestnancov.

2. 70% hospitalizovaných je kategórie 60+rokov.

3. WHO /Svetová zdravotnícka organizácia/ schválila len nový typ vakcíny od firmy Pfizer.

4. Európska komisia povolila vakcíny od firiem Pfizer a Moderna, obe na báze molekuly RNA.

5. Očkovať by sa nemal dať ten, čo prekonal vírus, alebo ten čo máva alergické reakcie, prípadne iné alergie.

6. Vo svete sa masívne očkuje a sú schválené, alebo tesne pred schválením aj iné typy vakcín. /napr. CoronaVac, Sinopharm, Sputnik 5, AstraZeneca/

7. WHO ide zisťovať v týchto dňoch pôvod koronavírusu do Číny.

Z odborného článku /link dole/:
Na základe použitej platformy možno povedať, že 4 vakcíny sú založené na báze vírusového vektora, 4 vakcíny na báze inaktivácie vírusu, 2 vakcíny na báze molekuly RNA a 2 vakcíny na báze proteínu vírusu a 1 na báze vírusu podobných častíc (VLP- virus like particle). Všetky kandidátne vakcíny sú určené na intramuskulárne podanie, pričom predpokladaný požadovaný počet dávok je v prípade väčšiny vakcín dizajnovaný na dve podania a v prípade dvoch vakcín má byť postačujúca jednorazová dávka.

https://www.sukl.sk/…/vyvoj-vakcin-na-prevenciu…

Otázky:

1.Bude spoločnosť SLOVNAFT, a.s. vyžadovať, alebo podmieňovať očkovanie zamestnancov?

2.Bude možnosť výberu pre zamestnancov, aj z vakcín aj iného typu na Slovensku?

3.Nemali by sa prednostne očkovať záujemcovia nad 60 rokov?

4.Nie je chybou zaočkovať celú kritickú infraštruktúru štátu jedným typom vakcíny?

Na záver budem citovať slová Dušana Zupku, humanitárneho poradcu OSN a Svetovej banky ku krízovému manažmentu očkovania v TA3 7.1.2021 11:45 v relácii Štúdio TA3:

“A tiež bude treba dbať na to, aby sme nezaočkovali celé skupiny krízových pracovníkov, napríklad všetkých zdravotníkov, alebo všetky sestričky. Čo ak tá vakcína bude mať negatívne účinky a nám vypadne polovica polovica sestier, alebo lekárov. Čiže s veľkou pozornosťou treba po častiach očkovať týchto zamestnancov, nie naraz.”

https://www.ta3.com/…/studio-ta3-d-zupka-o-dalsej…

https://www.sukl.sk/…/vyvoj-vakcin-na-prevenciu…

Releated

KOLEKTÍVNE VYJEDNÁVANIE V UTAJENÍ.

Vzhľadom na fakt, že OZ ČLEN nie je aj napriek žiadostiam a ponúkanej podpore pri kolektívnom vyjednávaní informované o čiastkových návrhoch, tak zamestnávateľa, ako aj zástupcov ZO ECHOZ pri SLOVNAFT, a.s. dozvedáme sa sa tieto informácie len z druhej ruky a teda tieto informácie nemáme potvrdené. 1. Zamestnávateľ predložil prvotný návrh zvýšenia miezd o 0,8%, […]

PODORA KOLEKTÍVNEMU VYJEDNÁVANIU

19.4.2021 Vec: Podpora pri kolektívnom vyjednávaní Vážený pán predseda ZO ECHOZ pri Slovnaft, a.s., dovoľujeme si Vás osloviť zo strany Odborového združenia ČLEN, s ponukou podpory kolektívnemu vyjednávaniu, vedenému Vašou odborovou organizáciou so zamestnávateľom. Sme pripravení na priebežné rokovania o všetkých návrhoch do kolektívnej zmluvy tak zo strany zamestnávateľa, ako aj Vašich návrhoch a sme […]