KEĎ SA SPOJA ODBORÁRI S OLIGARCHIOU PROTI ODBORÁROM

Čo sa vlastne v ten deň 2.7.2020 na Okresnom súde BA III udialo?Asi názornejší príklad, ako je prepojená dnešná odborová scéna s oligarchiou a politikou sa nemohol ponúknuť.

Na jednej strane predseda nezávislého Odborového združenia ČLEN Ján Sýkora / prepustený okamžitým skončením pracovného pomeru v roku 2017 po 30 rokoch v nepretržitej výrobe, preto, lebo odborovou činnosťou vyrušoval podľa zamestnávateľa vo svojom mimopracovnom čase zamestnancov a tým ohrozil bezpečnosť prevádzkovania Slovnaftu :)už chýba, len trestný čin všeobecného ohrozenia./

Na druhej strane:
1.Zamestnávateľ, v čele ktorého je jeden z najväčších oligarchov na Slovensku JUDr. Oskár Világi, ktorý sa spomína kade tade.

2.Právna zástupkyňa zamestnávateľa pani JUDr. Simona Schuszteková Dušeková PhD. LL.M z právnej kancelárie JUDr. Henricha Dušeka, o ktorom sa v rôznych tlačovinách písalo o blízkom vzťahu so Zoroslavom Kollárom,, šedá eminemcia a zakladateľka akože “ nezávislých“ odborov AIOS, Moderných odborov, bývala spolupracovníčka pána Machynu a samozrejme Zora Smolinského.

3.Svedok RNDr. Tibor Kaczor predseda ZO ECHOZ pri Slovnaft a.s., patriacej pod druhý najvplyvnejší odborový zväz v KOZe.

Už chýbal, iba pán Machyna.

AKO BY ICH JEDNA MATER MALA, POVEDAL BY MATOVIČ.

Tiež sa Vám zdá, že trošku presila? Tiež sa Vám zdá, že nemožné? Tiež sa Vám zdá, že hraje sa tu divadlo pred zamestnancami na Slovensku? Tiež sa Vám zdá, že by mali odborári ťahať za jeden koniec lana?

Ono to je tak milí zamestnanci, ak niekto naruší tento skorumpovaný odborový systém na Slovensku, ak niekto začne poukazovať na príčiny tohto stavu v Zákonníku práce, zákonite to začne ohrozovať všetkých, ktorí sú súčasťou tohto systému.Ak niekto začne reálne robiť kroky proti príčinám nízkych miezd na Slovensku, nielen dookola viesť akademické debaty a začne to ohrozovať zisky oligarchie, stane sa nepohodlným, treba ho v zárodku zničiť.

NEZNIČILI.

Releated

KOLEKTÍVNE VYJEDNÁVANIE V UTAJENÍ.

Vzhľadom na fakt, že OZ ČLEN nie je aj napriek žiadostiam a ponúkanej podpore pri kolektívnom vyjednávaní informované o čiastkových návrhoch, tak zamestnávateľa, ako aj zástupcov ZO ECHOZ pri SLOVNAFT, a.s. dozvedáme sa sa tieto informácie len z druhej ruky a teda tieto informácie nemáme potvrdené. 1. Zamestnávateľ predložil prvotný návrh zvýšenia miezd o 0,8%, […]

PODORA KOLEKTÍVNEMU VYJEDNÁVANIU

19.4.2021 Vec: Podpora pri kolektívnom vyjednávaní Vážený pán predseda ZO ECHOZ pri Slovnaft, a.s., dovoľujeme si Vás osloviť zo strany Odborového združenia ČLEN, s ponukou podpory kolektívnemu vyjednávaniu, vedenému Vašou odborovou organizáciou so zamestnávateľom. Sme pripravení na priebežné rokovania o všetkých návrhoch do kolektívnej zmluvy tak zo strany zamestnávateľa, ako aj Vašich návrhoch a sme […]