INŠPEKTORÁT PRÁCE BRATISLAVA KONŠTATOVAL PORUŠENIE ZÁKONNÍKA PRÁCE V SPOLOČNOSTI SLOVNAFT, a.s.

Tak dočkali sme sa čiastočnej odpovede na naše podnety na IP BA a môžme konštatovať , že došlo k dosť závažným porušeniam Zákonníka práce.
Keďže sme nedostali odpovede na viaceré odpovede z našich podaní, momentálne výsledok inšpekcie analyzujeme a zvolíme ďalší právny postup.

Na prvý pohľad to vyzerá, že zamestnávateľ z časti obštruoval inšpekciu práce, aj napriek hrozbe pokuty, aby sa jednoznačne nepotvrdili naše podozrenia z ešte závažnejšieho porušovania Zákonníka práce. Môžme sa
v mene zamestnancov teraz pýtať na dodržiavanie Etického kódexu skupiny MOL, alebo Kódexu správy a vedenia spoločnosti na Slovensku.

Z výsledku vôbec nie sme nadšení, keďže každý z nás sa snažíme dodržiavať zákony spoločnosti v ktorej žijeme a pracujeme a očakávame, že zamestnávateľ bude hľadať zákonné riešenia na vyriešenie tejto veľmi citlivej témy v takej renomovanej spoločnosti, ako je SLOVNAFT, a.s..
Téme sa budeme venovať v najbližšom období, ale už teraz je jasné, že s prestávkou v práci a pracovným časom nie je všetko s kostolným poriadkom.

Releated

KOLEKTÍVNE VYJEDNÁVANIE V UTAJENÍ.

Vzhľadom na fakt, že OZ ČLEN nie je aj napriek žiadostiam a ponúkanej podpore pri kolektívnom vyjednávaní informované o čiastkových návrhoch, tak zamestnávateľa, ako aj zástupcov ZO ECHOZ pri SLOVNAFT, a.s. dozvedáme sa sa tieto informácie len z druhej ruky a teda tieto informácie nemáme potvrdené. 1. Zamestnávateľ predložil prvotný návrh zvýšenia miezd o 0,8%, […]

PODORA KOLEKTÍVNEMU VYJEDNÁVANIU

19.4.2021 Vec: Podpora pri kolektívnom vyjednávaní Vážený pán predseda ZO ECHOZ pri Slovnaft, a.s., dovoľujeme si Vás osloviť zo strany Odborového združenia ČLEN, s ponukou podpory kolektívnemu vyjednávaniu, vedenému Vašou odborovou organizáciou so zamestnávateľom. Sme pripravení na priebežné rokovania o všetkých návrhoch do kolektívnej zmluvy tak zo strany zamestnávateľa, ako aj Vašich návrhoch a sme […]