STRAVOVANIE

Bohužiaľ podľa vyjadrenia Inšpektorátu práce Bratislava a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava, neboli zistené nedostatky pri príprave chladených pokrmov, ani pri expedícii jedál v spoločnosti Slovnaft, a.s. Jediným riešením pre zamestnancov, ktorým nevyhovuje súčasný stav v oblasti stravovania je doručiť zamestnávateľovi potvrdenie špecializovaného lekára o príspevok na stravu pre zmenových zamestnancov, ktorý nájdete na stránke ľudských zdrojov v podstránke tlačivá a žiadosti. Zamestnávateľ Vám bude potom hradiť príspevok na stravovanie priamo.
OZ ČLEN urobilo maximum pre zamestnancov, ktorým súčasný spôsob poskytovania teplého jedla na pracoviská nevyhovuje.

Budeme zvažovať ďalší právny postup, ale s určitosťou vieme už teraz povedať, že ak nám dáte oprávnenie vyjednávať so zamestnávateľom kolektívnu zmluvu, bude to jedna z našich požiadaviek. Toto je jediná cesta, ako vieme zmeniť pravidlá v prospech Vašich požiadaviek, tak z oblasti stravovania, ako aj všetkých ostatných požiadaviek a očakávaní. Jedine Vašou podporou a prihlásením sa za Člena vieme spolu zabojovať o všetky Vaše požiadavky.

Na záver stále čakáme na ukončenie šetrenia Inšpektorátu práce Bratislave v dvoch našich podaniach.
Prešetrenie nadčasovej práce a systému X ových zmien je ako nekonečný rébus pre inšpektorát, keďže za pár mesiacov budeme mať výročie podania nášho podnetu. Rovnako čakáme už pol roka na druhé rozuzlenie druhého nášho podania ohľadom prestávok v práci v spoločnosti Slovnaft, a.s..
Po podaní našich sťažností na prieťahy v konaní sa snáď Inšpektorát práce Bratislava rozhýbe. Toto sú pre nás dve dôležité konania, v ktorých len tak neuhneme, keďže sme presvedčení, že dochádza k porušeniu Zákonníka práce zo strany zamestnávateľa spoločnosti Slovnaft, a.s. a navyše odobrené kolektívnou zmluvou.

Tím OZ ČLEN

Releated

KOLEKTÍVNE VYJEDNÁVANIE V UTAJENÍ.

Vzhľadom na fakt, že OZ ČLEN nie je aj napriek žiadostiam a ponúkanej podpore pri kolektívnom vyjednávaní informované o čiastkových návrhoch, tak zamestnávateľa, ako aj zástupcov ZO ECHOZ pri SLOVNAFT, a.s. dozvedáme sa sa tieto informácie len z druhej ruky a teda tieto informácie nemáme potvrdené. 1. Zamestnávateľ predložil prvotný návrh zvýšenia miezd o 0,8%, […]

PODORA KOLEKTÍVNEMU VYJEDNÁVANIU

19.4.2021 Vec: Podpora pri kolektívnom vyjednávaní Vážený pán predseda ZO ECHOZ pri Slovnaft, a.s., dovoľujeme si Vás osloviť zo strany Odborového združenia ČLEN, s ponukou podpory kolektívnemu vyjednávaniu, vedenému Vašou odborovou organizáciou so zamestnávateľom. Sme pripravení na priebežné rokovania o všetkých návrhoch do kolektívnej zmluvy tak zo strany zamestnávateľa, ako aj Vašich návrhoch a sme […]